top of page

LAKSHMI

istituzionale1929x1080.jpg

Lakshmin kauneusfilosofia perustuu ayurvediseen, kokonaisvaltaiseen ajattelutapaan, jossa ihminen huomioidaan kokonaisuutena, osana ympäristöään, molempia kunnioittaen.

Ayurveda on 5000-vuotinen oppi Intiasta. Ayurveda tulee kahdesta sanskriitinkielisestä sanasta; ayus joka tarkoittaa elämää ja veda joka tarkoittaa tietoa tai tiedettä. Ayurveda on elämän tiedettä.

Ayurveda pitää yksilöä kokonaisuutena ja pyrkii vahvistamaan kehon omaa kykyä parantaa itseään. Ayurvedan mukaan sairaudet ja epätasapainot johtuvat suurimmaksi osaksi epätasapainoisesta elämäntyylistä ja kehoon kertyneistä kuona-aineista. Emme elä harmoniassa luonnon kanssa. Filosofia perustuu kokonaisvaltaiseen ajattelutapaan, joka asettaa ihmisen keskipisteeseen. Ihmisellä on kyky parantaa itseään. Ulkoinen kauneus on riippuvainen myös sisäisestä hyvänolon tunteesta ja tasapainosta.

Elämme vaativaa aikaa ja meillä on stressiä ja kiirettä ja ulkoiset vaatimukset ovat suuret. Tarve rauhasta, rentoutumisesta ja yleisestä hyvinvoinnista kasvaa. Myös kiinnostus luontoon, terveelliseen elämäntapaan ja luonnollisiin ja puhtaisiin tuotteisiin kasvaa koko ajan.

Ayurveda käyttää hyväkseen luonnon omaa lääketiedettä palauttaakseen kehoon terveyden, tasapainon ja hyvänolontunteen. Erityistä huomiota kohdistetaan eri kehotyyppien tasapainottamiseen.

Lakshmin kauneusfilosofia perustuu Ayurvedaan. Lakshmi ei hoida ihoa vain päältä päin vaan se tarjoaa hoitomenetelmiä, tuotteita ja ohjeita, miten saada kolme doshaa tasapainoon. Pyritään löytämään ongelman ydin ja luomaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, niin fyysinen kuin henkinenkin.

Lakshmi käyttää Ayurvedan lisäksi aromaterapia- ja phytoterapiamenetelmiä. 

 

Aromaterapiassa käytetään 100% luonnollisia eteerisiä öljyjä. Niissä ei ole käytetty hajusteita eikä synteettisiä lisäaineita. Niillä on kyky vaikuttaa elimistöön ja mielenlaatuun. Öljyjä voidaan käyttää suoraan iholle hoitotuotteiden kanssa tai niitä voi käyttää rentouttavassa hieronnassa, kylvyissä sekä sisäänhengityksessä. Phytoterapiassa käytetään yrttejä ja kasviuutteita. Lakshmin ihonhoitotuotteet pohjautuvat tarkkaan valittuihin, ekologisesti kasvatettuihin kasvi- ja yrttiuutteisiin, jotka edistävät ihon tasapainoa.

Lakshmi on yhdistänyt luonnon omat parantavat voimat orgaanisesti viljeltyihin raaka-aineisiin ja ayurvedisiin hieronta- ja käsittelytekniikoihin palauttaen kauneuden ihollesi jo 20 vuoden kokemuksella.

LUONNONKOSMETIIKAN EDUT

Ihmiset ovat jo aikojen alusta käyttäneet itsensä hoitamiseen luonnon omia tehokkaita raaka-aineita.

 

Ilmaston lämpeneminen ja ekologinen tietoisuus on saanut monet miettimään kulutusvalintojaan uudelleen.

 

Kuluttajissa kasvaa tieto siitä, että jokaisen yksilön on otettava vastuunsa luonnon säilyttämisessa

 

Kauneus ja ekologinen vastuu

 

- Ekologisuus ja hyvinvointi kävelevät käsi kädessä

- Moni edelläkävijä käyttää jo luonnonkosmetiikkaa

- Orgaanisen kosmetiikan myynti on vahvassa kasvussa

- Yksi syy suureen kasvuun Euroopassa (20-40%/ vuosi) on se, että yhä useammalla on allergisia reaktioita johtuen säilöntäaineiden, synteettisten ja väriaineiden käytöstä kosmetiikassa.

 

Luonnonkosmetiikan yleisimmät periaatteet

 

- Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa koskevat paljon tiukemmat säädökset sallituista raaka-aineista, valmistusmenetelmistä, säilöntä-, väri yms. aineista.

- Luonnonkosmetiikka käyttää pääsääntöisesti ainoastaan luonnosta saatavia elimistölle turvallisia kasviraaka-aineita ja luontoa säästäviä valmistusmenetelmiä.

- Luonnonkosmetiikan valmistamisessa ja käsittelyssä asetetaan tarkat rajat pakkausmenetelmiin (kierrätys)

- Käytettyjen raaka-aineiden tulee olla luonnollista alkuperää 

- Luomulaatuisia raaka-aineita käytetään aina kun se on mahdollista.

- Tuotteissa käytettyjen raaka-aineiden tulee olla mahdollisimman vähän prosessoituja

- Raaka-aineita ja valmiita tuotteita ei saa testata eläimillä

- Tuotteiden tulee aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle tuotteiden tuotannon, käytön ja hävittämisen aikana.

- Pakkausmerkintöjen ja markkinointiviestinnän pitää tarjota kuluttajalle täsmällistä ja oikeaa tietoa.

- Riippumaton sertifiointiorganisaatio tarkistaa, että asetetut vaatimukset täyttyvät, joista osoituksena yritykselle myönnetään oikeus käyttää sertifioidussa tuotteessa organisaation logoa.

- Säilöntäaineiden käyttöä koskevat kiellot ja rajoitukset laittavat luonnonkosmetiikan tuotekehittäjän paljon vaativampaan lähtötilanteeseen tuotteiden säilyvyyden kannalta, kuin tavanomaista kosmetiikkaa kehittävä valmistaja.

- Luonnon kosmetiikan valmistamisessa ovat kiellettyjä:

- Synteettiset orgaaniset väriaineet

- Etoksyloidut raaka-aineet (esim. PEG- ja PPG-yhdisteet)

- Alkyylisulfaatit (esim. Sodium Lauryl Sulfate)

- Silikonit

- Maaperäiset raaka-aineet, kuten parafiiniöljy ja vaseliini

- Synteettiset antioksidantit, UV-filtterit ja öljyt

- Sallittujen hajusteiden ja aromiaineiden hyväksyntänä toimii ISO 9235 sertifikaatti.

- Synteettisten eteeristen öljyjen, luonnollisia tuoksuaineita jäljittelevien hajusteiden sekä kemiallisesti modifioitujen raaka-aineiden käyttö on kielletty.

 

lakshmi.it   ︱    lakshmi.fi

logo-LAKSHMI-new.png
bottom of page